De zomer staat voor de deur – voel jij het al kriebelen? – en dat betekent niet alleen terrasjes doen en je zonnebril weer bovenhalen, maar wellicht ook festivals, sportevenementen of andere toffe activiteiten meepikken. Hoewel zulke events puur genieten zijn, is na een toiletbezoek gescheiden raken van je vrienden jammer genoeg niet het ergste dat er kan gebeuren. Zon, alcohol en paniek- of angstgevoelens eisen maar al te vaak hun tol, en kunnen zelfs tot een hartstilstand leiden. Het is dus geen overbodige luxe om een AED ter beschikking te stellen van crewmembers en hulpverleners.

Een lichtgewicht AED voor een mobiele crew

Evenementen brengen heel wat volk op de been, en de mogelijkheid dat iemand in de mensenmassa een hartstilstand krijgt, is niet onbestaande. Zonder een AED kunnen hulpverleners jammer genoeg niet veel betekenen voor slachtoffers, terwijl de overlevingskansen mét zo’n toestel wel gevoelig stijgen. Een automatische externe defibrillator geeft je crew dus niet alleen gemoedsrust; het toestel bezorgt hun ook het nodige comfort – zelfs al zijn ze de hele dag op de been of verplaatsen ze zich over een groot terrein. Moderne AED’s wegen namelijk minder dan twee kilogram en zijn bijzonder compact.

AED-verhuur: iets voor jou?

Aangezien festivals en andere zomerevenementen meestal maar enkele dagen duren, zien de meeste organisatoren af van de aankoop van een AED. Dat betekent echter niet dat je je EHBO-team er niet mee kan uitrusten: je kan het toestel gewoon huren voor een periode naar keuze.

Defibtech en de Zomer van Antwerpen

Van die verhuurformule maken de organisatoren van de Zomer van Antwerpen nu voor het tweede jaar op rij gebruik. Tine De Schutter, die de productieleiding voor haar rekening neemt, verklaart hun keuze:

“Vorig jaar verliep de samenwerking met Defibtech heel vlot en volgens de gemaakte afspraken, dus dit jaar huren we opnieuw AED’s bij hen. Ons festival duurt twee en een halve maand. Mochten we de toestellen aankopen, dan liggen die het grootste deel van het jaar in ons magazijn, of raken ze verloren tussen al onze andere spullen. Ik heb ook geen idee hoe je AED’s moet onderhouden, maar omdat we huren, hoeven we ons daar geen zorgen over te maken.”

De Zomer van Antwerpen loopt van 21 juni tot en met 1 september en trekt heel wat bezoekers op tal van locaties. Daarvan zijn de Zomerbar en de Zomerfabriek de grootste. De eerste krijgt op de drukste momenten een duizendtal mensen met tickets voor een voorstelling te verwerken, terwijl er daarbovenop nog enkele honderden terrasjes doen. De tweede heeft pieken van vijfhonderd gasten. Zowel in de Zomerbar als in de Zomerfabriek zijn gedurende het hele event AED’s aanwezig. “Op deze twee locaties, die dagelijks toch heel wat volk over de vloer krijgen, vonden we dat echt nodig”, besluit Tine.

Ook van plan om een evenement te organiseren? Defibtech adviseert je graag over hoeveel en welke AED’s het beste bij jouw project passen.

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de webshop