De belangrijkste functie van een AED is het toedienen van een elektrische schok om het hart weer op gang te brengen. Je hebt dit vast al eens gezien op TV in een ziekenhuisserie, waar iedereen een stapje achteruit zet na de uitroep “Clear!” en de patiënt dan een ‘electroshock’ krijgt toegediend. In het echt is het minder spectaculair maar het principe is hetzelfde.

Met de Defibtech Lifeline VIEW AED heeft de AED-gebruiker geen medische opleiding nodig om tóch die levensreddende stroomstoot te kunnen toedienen. Je moet enkel de AED-elektroden (die zich aan de achterkant van het toestel bevinden) op de borstkas van de patiënt ‘kleven’. Verder ondersteunt de VIEW AED de gebruiker stapsgewijs via het kleurenscherm waar videobeelden met tekst en stemcommando’s afgespeeld worden. Slechts bij een schokadvies, wordt de rode ‘schok-knop’ geactiveerd en moet de gebruiker op deze knop drukken (tenzij bij een volautomatische versie waarbij de AED de schok automatisch toedient zonder menselijke tussenkomst).

In principe moet je bij een hartstilstand direct beginnen met hartmassage en mond-op-mondbeademing, terwijl iemand anders zo snel mogelijk de AED gaat halen. Zo stijgt de kans op overleving.

Er zijn ook speciale AED-trainingen, gegeven door AED-instructeurs. Met de Defibtech AED-trainerstoestellen (herkenbaar aan hun rode kleur) kunnen medewerkers, burgers of hulpverleners het hele reanimatieproces inoefenen. Deze trainers-AED’s zijn ‘lege’ apparaten zonder stroomstootfunctie en kunnen dus niet ingezet worden in echte noodsituaties.

0
    0
    Votre Panier
    Je winkelwagen is leegTerug naar de webshop