Het artikel in Het Laatste Nieuws van 27 augustus 2018 vertelde ons dat de politie van Antwerpen sinds kort alle wagens van het Snelle Respons Team (SRT) uitgerust hebben met een AED-toestel. Op zondag 26 augustus had een SRT-team het AED-toestel voor de eerste keer in de praktijk gebruikt.

Dit is goed nieuws, want dit betekent dat ook overheidsdiensten overtuigd zijn van de noodzaak van een AED-toestel. Dit draagbare toestel kan snel analyseren of de ingestorte persoon een plotse hartstilstand gekregen heeft. Enkel indien de AED een schok adviseert, kan de AED-gebruiker een elektrische schok toedienen.
Omdat een hartstilstand altijd onverwachts komt, is het belangrijk dat iedereen, óók de personen zonder medische achtergrond, een AED-toestel kunnen gebruiken. Daarom heeft Defibtech de AED VIEW ontworpen die aan deze behoefte voldoet: de AED-gebruiker wordt gedurende de hele reanimatie begeleid via het kleurenscherm dat videobeelden toont met heldere tekst én stemcommando’s. (bekijk het filmpje hiernaast)
Als de AED tot de conclusie komt dat de persoon een hartstilstand heeft, vraagt het AED-toestel (halfautomatische versie) om op de “schokknop” te drukken. Voor mensen zonder medische achtergrond is dit een akelig moment. Om ook daaraan tegemoet te komen, heeft Defibtech een volautomatische AED VIEW ontwikkeld dat geen menselijke tussenkomst nodig heeft voor het toedienen van de schok. Het apparaat dient zelf de defibrillatieschok toe, na grondige analyse en enkel bij een schokadvies. Dit geeft vaak een geruststellend gevoel in momenten van angst en/of stress.

Lees via deze link het volledige krantenartikel.

0
    0
    Votre Panier
    Je winkelwagen is leegTerug naar de webshop