AED onderdelen

Het is van levensbelang dat het AED-toestel veilig op een zichtbare plek hangt en altijd perfect functioneert. Om dit te garanderen, heeft Defibtech de nodige onderdelen ontwikkeld zodat de AED in alle omstandigheden gebruiksklaar is. Met onderdelen bedoelen we: draagtassen en koffers, kasten en wandbeugels, batterijen en elektroden, trainingsaccessoires en andere accessoires.

Onderdelen categorieën

 • Draagtassen en koffers

 • Kasten en wandbeugels

 • Batterij-units en elektroden

 • Trainings- accessoires

 • Diverse accessoires

Draagtassen en Koffers

Bij een hartstilstand telt elke seconde. Daarom is een draagtas heel handig omdat je in één handeling alles bij je hebt om de persoon in nood snel te kunnen helpen: de AED, reserve elektroden, een reserve batterij-unit en andere benodigde AED-accessoires. Er zijn draagtassen op maat voor een specifiek AED-toestel en er zijn standaard draagtassen. Allemaal zijn ze gemaakt van stevig nylon, hebben ze een robuust handvat en een duidelijk reflecterende veiligheidsstrip. Een transparant venster zorgt ervoor dat je het indicatielampje altijd kan controleren.

Kasten en Wandbeugels

Defibtech heeft een groene AED-wandkast ontworpen met een akoestisch alarm (exclusief de ophangbeugel). De AED-wandkast is van staal, heeft een afmeting van 40x40cm en heeft een groot venster zodat de AED duidelijk zichtbaar is om snel te kunnen handelen. De AED-wandkast is bedoeld voor “indoor” gebruik.

Om het AED-toestel aan de muur of in de wandkast te kunnen bevestigen, zijn er diverse AED-ophangsystemen beschikbaar. Er is een universele ophangbeugel die zó ontworpen is dat de AED-draagtas met één snelle handeling te pakken is. En er zijn ophangbeugels die geschikt zijn voor specifieke AED-modellen. Deze ophangbeugels kunnen direct aan een wand bevestigd worden om snel te kunnen handelen. Ze passen ook perfect in de groene AED-wandkast.

Batterij units en Electroden

Batterij-units en elektroden zijn apart verkrijgbaar.

Er zijn verschillende batterij-units:

 • de Defibtech Lifeline View AED heeft een batterij-unit (DBP-2003) met een levensduur van max. 4 jaar stand-by (geplaatst in de AED). Deze batterij-unit is goed voor 125 defibrillatieschokken, of 8 uur gebruikerstijd.
 • de Defibtech Lifeline AED heeft een AED batterij-unit (DBP-2800) met een levensduur van 7 jaar stand-by (geplaatst in de AED). Deze batterij-unit is goed voor 300 defibrillatieschokken, of 16 uur gebruikerstijd.
 • de lithium-batterij 9V (HAC-9V) is geschikt voor de AED-batterij-unit van de Defibtech Lifeline AED. Deze batterij heeft een levensduur van 1 jaar. Ze wordt in de hoofdbatterij geplaatst en verzorgt uitgebreide zelftesten. Hiermee verlengt de levensduur van de hoofdbatterij.

Wat de elektroden betreft maakt de Lifeline AED én de Lifeline VIEW AED gebruik van twee zelfklevende analyse- en defibrillatie-elektroden om het ECG te analyseren en, indien nodig, om de defibrillatieschok toe te dienen aan een patiënt. De elektroden zijn in de AED geïntegreerd en aangesloten (pre-connected). De AED controleert zichzelf op aanwezigheid van de elektroden. Ze worden aangeboden in een aparte verpakking en zijn eenmalig te gebruiken. Ze hebben een levensduur van 2 jaar.

Er zijn ook kinderelektroden beschikbaar, want ook kinderen kunnen het slachtoffer zijn van een acuut hartinfarct. Een kinderlichaam onder de 25 kilogram kan minder kracht opvangen dan een volwassen lichaam. Daarom bevatten de AED-kinderelektroden een weerstand waardoor de schok van 150 Joule wordt gereduceerd tot 50 Joule. Ook zijn de AED-kinderelektroden kleiner, zodat deze beter op het kind kunnen worden aangebracht. Defibtech adviseert om extra AED-kinderelektroden te kopen wanneer de AED op een locatie geplaatst wordt waar veel kinderen komen. Denk daarbij aan scholen, zwembaden, sportcomplexen etc. Deze verpakking bevat één paar defibrillatie-elektroden voor de Lifeline VIEW, ECG en PRO AED. De Defibtech AED-kinderelektroden kunnen ‘pre-connected’ worden opgeborgen in de AED. Ze zijn voor éénmalig gebruik en hebben een levensduur van 2 jaar.

Trainingsaccessoires

Met trainingsaccessoires bedoelen we:

 • een set van 5 AED-vervangingselektroden voor volwassenen
 • een set van 5 AED-vervangingselektroden voor kinderen
 • een Lifeline AED Trainer afstandsbediening. Deze kan maximaal vier AED-Trainerstoestellen besturen. De afstandsbediening kan het volume aanpassen van de AED en scenario’s selecteren. Het kan ook ventrikelfibrilleren, asystolie, patiëntbeweging, sinusritme of slecht elektrodencontact simuleren
 • een aparte trainingsbatterij voor de Lifeline AED of de AED Trainer. Deze is oplaadbaar via een aparte oplader. De AED-trainingsbatterij wordt niet met een oplader geleverd en is niet geschikt om mee te defibrilleren
 • een oplader voor de AED trainingsbatterij voor de Defibtech Lifeline Trainer, geschikt om de oplaadbare AED trainingsbatterij (DBP-RC2) op te laden
 • AED-trainingselektroden voor volwassenen, die het mogelijk maken om de AED-trainer en/of de Lifeline AED (met trainingsbatterij en software) te gebruiken voor instructies. Deze AED-trainingselektroden zijn geschikt om meerdere malen te gebruiken en zijn niet geschikt om mee te defibrilleren. Voor de échte Defibtech Lifeline elektroden, kijk onder ‘AED-onderdelen bij elektroden’
 • AED-trainingselektroden voor kinderen maken het mogelijk om de Lifeline AED-trainer en/of de Lifeline AED (met trainingsbatterij en software) te gebruiken voor instructies. De AED-trainingselektroden voor kinderen kunnen meerdere malen gebruikt worden maar zijn niet geschikt om mee te defibrilleren. Voor de échte Defibtech Lifeline kinderelektroden, kijk onder ‘AED-onderdelen bij elektroden’

Diverse Accessoires

Bij diverse accessoires horen:

 • een 3-lead adapterkabel voor de Lifeline AED PRO en ECG is nodig voor het verzorgen van een non-diagnostic ECG-display voor het monitoren van het hartritme van de patiënt. Deze kabel kan gebruikt worden voor zowel de Defibtech Lifeline AED VIEW PRO (DCF-E2410) als voor de Lifeline VIEW AED ECG (DCF-E2460). De 3-lead adapter kabel wordt geleverd met een 3-pack ECG Monitoring Pads (DMP-2403) voor éénmalig gebruik.
 • 2 data-geheugenkaarten: één voor de Lifeline AED en één voor de Lifeline AED VIEW. Beiden maken het mogelijk dat de AED’s 1 uur ECG-data en 50 minuten omgevingsgeluiden kan opnemen. Tevens kunnen deze geheugenkaarent gebruikt worden voor dataoverdracht van en naar de AED.
 • een panoramisch AED-bord dat op de werkvloer geplaatst wordt om heel expliciet te tonen waar de AED zich bevindt in jouw organisatie. Een must om snel te kunnen handelen!

Vol- en halfautomatische AED’s

Eenvoud in bedienen

Betrouwbaar en robuust

Onderhoudscontract

AED Registratie